Cortenstaal / RVS / Aluminium


U kan bij Geroba terecht voor een ruim aanbod in standaardproducten én maatwerk. In Cortenstaal, RVS en Aluminium

plantenbak cortenstaal bijzonder

Cortenstaal - een bijzonder staal

Cortenstaal is gelegeerd staal dat corrosiebestendige eigenschappen krijgt door de toevoeging van koper, chroom en nikkel. Deze legering, een dichte barrièrelaag van hechtende sulfaten en fosfaten, beschermt het staal zo geen verdere corrosie ontstaat. Blootgesteld aan het weer, begint dit materiaal een eigen leven te ontvouwen. De kleuren veranderen en creëren nieuwe beelden.

Het staal krijgt een roestvormige oxidatielaag. Ze vormt een bescherming tegen verder doorroesten. De finale kleur is afhankelijk van de temperatuur, vochtigheid en de precieze stand van het product (verticaal of horizontaal). De vorming van de finale barrièrelaag duurt - afhankelijk van het klimaat - ongeveer 1 jaar.

Cortenstaal is zeer sterk en leent zich daarom uitstekend voor tuin, landschap en interieur. Het is ook gekend onder de naam Cor-Ten of Corten.


Producten in Cortenstaal

Bij GEROBA kan u terecht voor standaardproducten én maatwerk uit Cortenstaal. Dit aan een correcte prijs. De producten worden gemaakt voor gebruik in de tuin of de openbare ruimte.

De Cortenstaal producten kunnen in verschillende plaatdiktes gemaakt worden. Voor de standaardproducten wordt meestal platen van 2 of 3mm dik Cortenstaal gebruikt. De producten kunnen afgehaald worden in ons magazijn in Wommelgem of door ons ter plaatse geleverd worden.

Wenst u inspiratie op te doen over projecten met Cortenstaal? Kijk dan even op deze pagina.

Voordelen van Cortenstaal

  • Eindeloze mogelijkheden
  • Ecologisch, want volledig recycleerbaar
  • Duurzaamheid. Gaat 10 keer langer mee dan gewoon staal.
  • Geen extra behandeling nodig. Niet schilderen
  • Geen extra onderhoud
  • Combinatie van sterkte en duurzaamheid
  • Zowel geschikt voor moderne als klassieke tuinen
  • Uitstekende verhouding prijs en kwaliteit
  • Kan zowel binnen als buiten (tuin/landschap) gebruikt worden
  • Als leverancier van kwalitatieve producten voor tuin en landschap gebruikt Geroba enkel Cortenstaal uit kwaliteitsklasse A


cortenstaal antwerpen

Roestvlekken op het terras?

Bij aanvang van het roestproces kan het cortenstaal roest afgeven op uw terras. Wij raden dan ook aan de producten in de beginfase niet op een lichtgekleurd terras te plaatsen. Als het oxidatieproces zich voltrokken heeft (maximaal 1,5 jaar) kan u het product eender waar plaatsen.

Hebt u toch roestafzetting kan dit min of meer met succes worden verwijderd door middel van een geschikte roestoplosser. Het succes hangt vooral af van het gebruikte middel en de frequentie en kwaliteit van het schoonmaken

Hoe lang duurt het roestproces?

Bij levering hebben onze producten vaak nog niet de mooie typische oranje-bruine kleur. De vorming van de roestlaag begint na 2 tot 3 weken en wordt pas na ca. 1,5 jaar voltooid. De verandering tussen nat en droog weer is belangrijk bij de vorming van de beschermlaag. De precieze duurtijd is zeer afhankelijk van het weer en de plaats waar u het product plaatst.

Is er onderhoud aan de producten uit Cortenstaal?

Cortenstaal is enorm duurzaam. Het roestproces zorgt ervoor dat er een beschermlaag komt op het cortenstaal. Uw product hoeft dus geen verder onderhoud. Oliën of verven is niet nodig.

Kan ik het roestproces versnellen?

Wenst u niet te wachten alvorens het product zijn roestkleur heeft? Dat kan! Meng wat zout onder water en vernevel het met een plantenspuit. Ook natuurazijn met water mengen helpt het roestproces te versnellen.

Kan ik de roestkleur coaten?

Doorheen het roestproces verandert de oranje-bruine kleur van het roestproces. Bij aanvang is de kleur eerder licht en deze verdonkert na verloop van tijd. Het is echter mogelijk het cortenstaal te coaten zodat de kleur behouden blijft. Contacteer ons als u hierover meer informatie wenst

Zouten en Cortenstaal: een goede combinatie?

Keukenzout oplossen in water en vernevelen op uw product om het roestproces te vernsnellen is geen enkel probleem. Continue blootstelling aan grote hoeveelheden zout is dat echter wel. Zo wordt het gebruik van Cortenstaal is een omgeving van 1,5km van de kust afgeraden. Let ook op met blootstelling aan producten die grote hoeveelheden choride bevatten. Doe daarom geen chloor in een cortenstaal waterelement. De beschermende patinélaag zal aangetast worden en kan afschilferen.

Is Cortenstaal een duurzaam product?

Cortenstaal wordt als materiaal ook gebruikt in de bruggenbouw of scheepsbouw en heeft een zéér lange levendsduur. Bovendien is cortenstaal een zuivere staalsoort zonder extra beschermingslagen. Dit maakt dat het eenvoudig opnieuw kan gerecycleerd worden.
Uitgebreide info over Cortenstaal kan u ook lezen op https://en.wikipedia.org/wiki/Weathering_steel

Aluminium Plantenbak

RVS of Aluminium

Al onze producten zijn ook in RVS of Aluminium verkrijgbaar in een RAL-kleur naar keuze.

kleuren ral

Nieuwsitems over Geroba

Edges_in_CORTEN-290.241_ZOOMED.png
Met Cortenedge Cortenstaal kantopsluitingen kan u eenvoudig van strakke, mooie borders creëren. Vaak krijgen we van onze klanten te vraag welke afboording we moeten gebruiken voor hun specifieke toepassing. In totaal beschikt Geroba over 8 verschillende types
1ce3612b-da45-4e0d-b467-2311af06cbf3.JPG
Er zijn veel vragen over het gebruik van Cortenstaal. Hierbij vindt u antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen.
46310796_2106500909680737_4123858444627214336_o.jpg
Wenst u een kantopsluiting te plaatsen in Cortenstaal en wenst u te weten wat de meest efficiënte indeling van de verschillende stukken is? Bezorg u ons plan en wij rekenen voor uit hoeveel stukken en eventuele hoeken u nodig heeft.
IMG_1684.JPG
Geroba biedt u een gamma cortenstaal standaardbrievenbussen, maar ook de mogelijkheid tot maatwerk en dit aan scherpe prijzen.
DSC_0103.JPG
Op vrijdag 29 juni mocht burgemeester Hugo Vandaele de Cortenstaal herkenningsplaat aan de oevers van de Zenne officieel inhuldigen.